2010. július 30., péntek

OKC



Rainbow Katánál One Kit Call-on vettem részt, ami nekem az első ilyen volt. Izgultam is, de szerencsére nem fájt. :) Az Ocean című készeltéből kellett oldalt készíteni, hát én mindjárt hármat is alkottam. Nagyon szépek a papírok, és hát persze a tengerpartos képeink passzoltak nagyon. :) (Bár a Together címűn a kép a Balcsin készült rólunk.)




Hétvégétől újra leköltözünk a Balatonra, net nélküli boldog napok jönnek. Ezért (is) egy kis ajándékkal kedveskedek azoknak, akik olvassák a blogot, akik a tanácsaikkal segítik a munkámat, akik véletlenül idetévednek... Szóval készítettem egy kis készletet... Nem tudom, hogy így kell-e, meg használható-e, de nagy szeretettel bütyköltem. Ha valakinek esetleg ihletet ad és használja, szívesen megnézném!(ide hagyjatok egy üziben egy linket, ahol látható!) :) Köszi!
Mindenkinek további szép nyarat kívánok, és bár netem nem lesz, a gépet viszem, és jövök egy hónap múlva csomó új oldallal! :))

A készlet pedig, melynek neve: Gömböcök (mert gömböt jól lehet kijelölni... ;) ), tartalmaz 3 hátteret, 3 labdát, egy babzsákfotelt, és egy, khm... szilvásgombócot. :D

Letölthető INNEN

2010. július 29., csütörtök

20 év

Húsz éve járunk minden nyáron ugyanabba a borozóba... 20 éve érettségiztünk! Azok a padok láttak minket felnőtté válni, azokra az asztalokra potyogtak a könnyeink, azok alatt a fák alatt szálltak a dalaink. 20 éve minden május elsején ott vagyunk a nyitáskor.
Hat éve már a gyerekeket is oda visszük vacsorázni. Minden télen felemlegetik a fokhagymás pizzafalatkákat. A barátainkkal is ott találkozunk minden nyáron.
Drága Andika! Nagyon sok erőt, kitartást, egészséget, jó kedvet kívánunk Neked (és a csapatnak) a további évekre, abban a reményben, hogy a mi gyerekeink is megemlékeznek majd a blogjukon a kerek évfordulókról!

2010. július 28., szerda

blogdíj

Jumától kaptam egy díjat, aminek nagyon-nagyon örülök!
A teendőim:
1. Ha valaki adja, én elfogadom ellenvetés nélkül.
2. A logót kirakom a blogomba.
3. A szabályzatot kirakom a blogomba.
4. Megnevezek 6 másik blogot, akiknek átadom a címet.
5. Kitöltöm a tesztet és kirakom a blogomba.
6. Megnevezem, hogy kitől kaptam és nagy színes betűkkel kirakom a blogomba.

Lássuk a tesztet, bár ennyit azért már nagyjából tudtok rólam!

Becenév: Florci
Lakhely: Pest megye
Születési hely: Zirc
Magasság: 173 cm
Névnap: július 29.
Foglalkozás: tanító, drámatanár
Testvér: kishugicám, aki mindig tudja, mit hogy kell csinálni
Anyanyelv: magyar
Beszélt nyelv: német - sok felejtéssel, de mindig szívesen
Gyűjtemény: minden, ami a tanításhoz szükséges (óravázlat, színespapír, kreatív vackok), pizsama, könyv
Iskola: tanítóképző főiskola
Kedvencek: scrap, net, olvasás
Zsebpénz: amit a táborral megkeresek :)
Kívánság: egészség, tolerancia, szeretet
Háziállat: Apolló és lánya Rozmaring - két rosszmacska

Akiknek pedig továbbadom: Moani, Krysty, Osli, Altalena és Icka. Nagyon inspirálóak és szemet gyönyörködtetőek a munkáik, szeretem a kommentjeiket, a vallomásaikat magukról. Igazán kreatív bloggerek! :)

Eddig sopánkodtunk a hőségen, most meg hiányzik a nyár... Hát csináltam egy kis nyári, vízpartyt. :)


Idézetblokk

2010. július 26., hétfő

lehülés

Végre nincs hőség!! Végre volt időm, lehetőségem, kedvem alkotni! :) Az este kicsit rendet raktam a letöltéseim között, sőt, a múltkori cewén nyert ajándékutalványomat is levásároltam itt! Nem volt könnyű a válogatás, annyi gyönyörűség közül lehetett választani. Végül egy őszi, egy karácsonyi és egy kékeszöld készletet, valamint egy téli alpha-t hoztam el. A kék-zölddel készült is egy oldal rögvest:
Hétvégén anyósomék megköszöntöttek, ezt a naagy csokrot kaptam (eredetileg bordó dáliákkal), a türkiznyakláncot és két könyvet: az új Maeve Binchyt, ami közös kedvencünk és Coelhotól a Bridát, amit már régóta vártam. El is olvastam már, és olyan rossz volt utána, mert nem tett rám akkora hatást, mint vártam.

Altatás után pedig elkészült végre a táborról az első oldal: a fiúk-lányok naphoz kapcsolódóan.

2010. július 24., szombat

összefoglaló

Közben a gyermek belázasodott, vírusos torokgyulladása lett, így most pótolom a csütörtöki és pénteki beszámolót a táborról.
Egyre melegebb volt, álló helyünkben is szakadt rólunk a víz, mégis olyan lelkesek voltak!!
Délelőtt két szép pillanat is volt: a fűben ülve, csukott szemmel hallgattuk miféle hangok vesznek körül minket. (Mindannyian komolyan vették!) Később pedig körben ülve, szintén csukott szemmel kaviccsal a kezükben idézték föl az esőt. Akinek a vállához értem, az addig csak surrogtatott kavicsokat egymáshoz kezdte ütögetni, ahogy az esőcseppek potyognak. Majd mikor már mindenki csinálta, úgy hangzott, mint egy nyári zápor. Visszafelé pedig egyre halkult, majd pár csepp, és elállt. Ők is érezték, hogy ez igazán jól sikerült!
Ez a nap a környezetszennyezésrő és a környezetvédelemről szólt. Meglepően sokat tudtak a témáról (6-8 éves, vidéki kisvárosi gyerekek), úgy tűnt, foglalkoztatja is ez őket. Mindegyikük látott - és használt is- már szelektív kukát, olyan műsorokat, amikben szemétből állítanak elő használati tárgyakat. Tudták, mit szennyeznek a szemétkupacok, hogy mit jelent az illegális lerakás.
Miután az általam bevitt szemeteket szelektáltuk, egy reklámfilmet kellett kitalálniuk, amely a szelektív hulladékgyűjtést népszerüsíti.
(Piroska megy a nagymamához, virágot akar szedni, de mindegyik tövénél valami szemetet talál, ami miatt nem tudja letépni őket. Na nem baj, mondja, és kosarát lóbálva tovább áll. Ekkor kiesik a műanyagpalack a kosarából. Á, úgyis annyi itt a szemét, rántja meg a vállát. De ekkor elétoppan a farkas, orra alá dugja a palackot és megfenyegeti: dobd a szelektív kukába Piroska, mert bekaplak!) :)))))
A kézműveskedés is persze a fentiek alátámaszására szolgált. Készítettünk vizespalackok alsó feléből mécsestartót, aközépsőből karkötőt, a felső tölcséreket pedig gégecsőbe szorítva telefont. :) Nemsokára feltöltöm a képeket is; nagyon klasszul elvoltak.

Péntek a táborzárás jegyében telt: kedvenc játékok, kiegészítve néhány újjal is. Aztán összefoglaltuk, mi mindenről is volt szó, kiválogattuk azokat a jeleneteket, gyakorlatokat, írásos anyagokat, amelyeket felhasználva össze tudom állítani a bemutatónkat. (amely szeptember 26-án lesz majd).
Ebéd után a 36 fokos hőségben mi az amatőr lányok kihívtuk a profi fiúkat egy csocsómeccsre. Nagggyon megizzasztottuk őket, nem hagytuk magunkat, éééééss, végül GYŐZTÜNK!!!! Annyira szuper volt, kolléganővel visítoztunk, ugráltunk, és kezdtük érteni, miért is jöttek olyan lelkesen a gyerekek a táborba... :D
A végén tábori pólókat készítettünk: a cég logója, a kezdőbetűi, a szelektív kukák, a tábor "hívószavai" szerepeltek rajtuk. Aztán aláírtuk, fagyiztunk egy jót és vége volt. :(
De jövőre biztos jönnek újra, azt mondták!!! :))

2010. július 22., csütörtök

titkok...

A titkokról volt szó tegnap. A nevelési tanácsadó irodánkba egy anyuka levele érkezett, aki úgy érezte, a 10 éves fia titkol előle valamit. A gyerekek jeleneteket mutattak arról, vajon miféle titkai lehetnek egy átlagos, jó tanuló, focira járó fiúnak. A lógott az edzésről, és ezért beírást kapott, az edzés helyett a barátjához ment számítógépezni, mert otthon nem engedik neki és az utál focira járni, de nem meri elmondani, nehogy megbántsa a szüleit voltak az ötletek között.
Aztán a fiút (engem) beküldtük az igazmondó szobába, ahol az anyukája (az összes gyerek)tisztázhatta vele a dolgot.
Nagyon mély és fontos pillanata volt a tábornak: átélték, szerepben voltak, értették, igazi aggódó de megbocsájtó anyukát hoztak. Szép volt!
Délután titkos naplót, apró titkoknak, gyűjteményeknek való dobozt készítettünk. Ügyesen ragasztottak, dekoráltak, és a végén a fiúk önként és figyelmeztetés nélkül elpakoltak és felsöpörtek maguk után!!!!................csak hogy mehessenek csocsózni! :)))))))))

2010. július 21., szerda

tábor

Tegnap már két felkérést kapott az irodánk! :) Először a fiúk-lányok téma került elő, Lackfi János Lányok dala és László Noémi A fiúk című versének segítségével. Jókat mosolyogtak rajta. Gyűjtöttünk általánosításokat a fiúkról és lányokról, majd ugyanazt a szituációt kellett megoldani a fiú és a két lánycsoportnak. Jelesül azt, hogy két barát összeveszik valamin, de nem szeretnek rosszban lenni. Kibékülnek-e, hogyan. Szépen hozták a sztereotípiákat, nagyon jellemző csipp-csupp veszekedések voltak, a többi barát rábeszélte őket, hogy béküljenek ki, volt egy kis huzavona, aztán happy end! :) A fiúk jelenetére az egyik kislány ezt reagálta: szerintem azért békültek ki végül, mert rájöttek, hogy a barátság fontosabb, mint a győzelem! Ettől én elolvadtam persze. :D
Szünet után a barátság volt a téma; egy lány naplójából megtudtuk, hogy a barátnői elfordultak tőle, mert elárult egy titkot. Boncolgattuk a barátság témát, kinek mi jut róla eszébe, készítettek jelenetet arról, mit csinálnak együtt a barátok, és kikérdezhették ezt a lányt arról, hogy érzi most magát, mit tesz a barátság visszaszerzéséért. Végül a lány kivánságait és a neki szánt tanácsokat fogalmazták meg két csoportban.
Délután a gyerekeim régi habtapi lapjait felhasználva társasjátékot készítettünk. Dobókockává formáltuk a lapokat, és minden oldat egy gyerek díszített fel. 6-6 kérdés (ki, kivel, hol, hogyan, mikor, mit csinál) került a kockákra, amikkel utána ki is dobtuk a mondatokat. Elég viccesek születtek, pl. Merci a Batman-nel este 6-kor a Tescoban sétálva fára mászik. Majd persze ezeket a mondatokat el is játszottuk. :))
Vidám nap volt! (fotók később, most futok a mai napra.)
Ritusnak: a tojáshéjnál is vékonyabb ez, és még ezt se használjuk ki... ;)

2010. július 20., kedd

nyertem!

:) Annyira örülök! A velencei képpel nyertem a cewe kihívásán!

A bolt: www.scrapartist.com. Annyi gyönyörűség van benne, hogy a választás tovább fog tartani, mint az oldal elkészítése! :)
A tábor elkezdődött. 16 alsós gyerekecskével, akikkel önismereti, kiskamaszos játékokat játszunk. Délelőtt névtanulós, belerázódós gyakorlatok voltak, beszéltünk a nevünkről, aztán elkezdtünk olyan problémákat gyűjteni, ami ezzel a korosztállyal, a nevelésükkel kapcsolatos. Aztán lassan építeni kezdtünk egy céget, ahol mi vagyunk azok a szakemberek, akik tanácsokat tudnak adni ezekben az ügyekben; felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Fontosnak tartották, hogy az érintett gyerek is ott van a tanácsadáson, hogy az irodában vannak gyerekbútorok, rajzoló sarok, játékok, és hogy a felnőttek is kényelmes, "kedves" környezetben beszélgethetnek. Végül sok közös agyalás után megszületett a cég neve, és logót is alkottak. A labdát használták, mint motívum: pöttyöslabda jelképezi a gyerekeket, foci a felnőtteket és egy labda alakú zsákfotel az irodát. A kérdőjel a tanácstalanságot. Az iroda szóra is a labdát tették pont gyanánt.
Lerajzolták, én pedig este megscrappeltem. ;) Kapnak kis névkitűzőket is, amiken, mint munkatársak szerepelnek, és ma indul az érdemi munka.

Délután saját magukat kellett ábrázolniuk egy kollázson: újságokból kivagdalt papirkákat ragasztgattak, volt aki egész hajzuhatagot használt, volt aki félcentis darabokból mozaikozta ki, de mind nagyon klassz lett!

2010. július 18., vasárnap

kávé, kroaszán, rózsa

-így gondoltam a reggelit. Ezzel fogadott ma a kedves férjem. :) Fölkelt korán, bevásárolt és hozott nekem egy csokor vörös rózsát. Micsoda vasárnap! :))

Köszi mindenkinek, hogy olvassa a blogot!!(érdemes volt megkeresni a címadást, és jól kiugrasztani a nyulakat!) ;))
Hálából a héten lesz egy meglepim!

Holnaptól tábort tartok alsósoknak, izgatottan várom. Majd beszámolok, hogy megy! Szép hetet mindenkinek!!

2010. július 15., csütörtök

Szomorú vagyok

Szomorú vagyok, senki nem olvassa a blogot mostanában. :( Nem tudom, hogy kell címet adni a bejegyzésnek, ti meg nem segítetetek... Hüpp.
Na, azért nem estem egészen magam alá, és az eheti jó kis kihívásra dolgoztam a cewén. Rosszul sikerült képpel kellett valamit kezdeni.
Egy tuti jó tutorialt találtam fotonlog.hu-n, és azt próbálgattam végig. Szűrők, görbék, színátmenet. Nagyon élveztem, és hogy egyszerre látszódjon, feltettem őket egy oldalra. Vinnie Pearce templétje nagyon megkönnyítette a dolgom.

2010. július 11., vasárnap

Nagyon meleg van, aludni úgyse tudnék, hát megcsináltam a hasalós sorozatot! :)
Barniról:

Tamiról:

Dorciról:

2010. július 10., szombat

Rettenetesen régen írtam bejegyzést, ennek oka a Balaton, aztán az egy hét nyaralás után egy hét mosás-pakolás-bőrőndelrakás, valamint a 19én kezdődő táborom, ami még mindig csak 70%ban állt össze a fejemben.
Viszont ma este már muszáj volt scrappelnem egyet, így a legfrissebb kép jön a gyerekekről. Hagyták magukat beállítgatni, pózoltak a fűben, tök aranyosak voltak. Lesz még belőle egy sorozat!

Ez pedig ugyanaz a kép egy kis játszadozás után.

Hiányzik a blogolás, jövök gyakrabban. (Vajon ahogy fejlődik a számítástechnika, úgy 5-10-20 év múlva is megőrződnek ezek a blogok? Vagy egyszercsak a nagy szervereken is helyet akarnak, és puff, letörlik a gondolatainkat? Bár, nem is biztos, hogy baj lenne ez...)
Nem tudom, hogy kell címet adni a bejegyzésnek... Segítene valaki??