2010. szeptember 28., kedd

bridge


Múlt héten a víz volt a téma a cewén. Kölcsönkértem LaceE egyik csodás fényképét, ezzel készült az oldal.

2010. szeptember 15., szerda

cewe69

Ezen a héten egy saját gyerekkori fotónkkal kell oldalt készíteni a cewén. Ezt a régesrégi (37 évvel ezelőtti...) képet használtam fel. Nagyon szeretem, az anyu annyira szép rajta! Fiatal, sötét a haja, egy gyöngyös hajpánt fogja hátra. Olyan boldogan, csillogó szemmel nézi a karácsonyfát! Én meg 20 hónapos vagyok...

2010. szeptember 10., péntek

pipacs-álom

Mörjike addonja annyira foglalkoztat napok óta, és ma egyszercsak kibukott belőlem ez:

A verset a neten találtam, szinte minden részlete passzol a készlethez és az elgondolásomhoz.

...a pipacs mint feslett pára
vörös szirmát nap felé tárja
(mint gyűrt selyem darab)
kisértő bujasággal kínálva
mit szíve rejt - vagy álma
-közben szende szűz marad-

...ki tudja, meglehet
virága szendereg...
álmában kék az ég,
álmában felé lépkedek-
-s álmában nem tépi le
puha párnás kis kezével
az a bájos kisgyerek...

Örülök nagyon! Sőt, egy zenét is kidobott hozzá a keresőm,sajnos videóként nem tudom iderakni, de meghallgathatjátok itt.

2010. szeptember 8., szerda

kihívás

A cewén ezen a héten egy kedves nyári emléket kell feldolgozni. Nagyon szeretem azokat a ráérős napokat, amikor Ritáék lejönnek hozzánk látogatóba, nem sietünk sehova, 4-ig ebédelünk, aztán strandolás, éjjel pedig duma, duma... Jocó mindent megold: kihozza a létrát meggyet szedni, elvisz a telepre gázpalackot cserélni.:)
Ezeket a pillanatokat örökíti meg ez az oldal. Ritusnak és Jocónak szeretettel!!

2010. szeptember 5., vasárnap

pillangók

Elkészült a Vinnie Pearce dream_mini kit-je ihlette oldal párja, ezen Barni és Dorka pózol, szintén szalmakalapban. Olyan igazi nyári nap volt: rohangáltak a kertben, bohóckodtak, én az árnyékból figyeltem őket. Dejavu-m volt: mintha magamat és a hugomat láttam volna 30 évvel ezelőtt. Ugyanabban a kertben, ugyanazok alatt a fák alatt,egy ugyanolyan meleg, végtelen augusztusi délután...

2010. szeptember 3., péntek

Szeptember

Elkezdődött az ovi... Lelkesek, de nem akarnak ott aludni, pedig jövő héttől úgy lesz!
A szabad délelőttök miatt végre a lakás is úgy néz ki, ahogy szeretem, meg scrappelni is van időm megint. Nézegetem sorban a nyári képeket, meg a frissiben letöltött készleteket, és szépen párosítom őket. Rögtön kettőt is mutatok:
Tamarám szalmakalapban ül Csopakon a lépcsőn. Elolvastam néhány fotómanipulás tippet, és kezdtem próbálgatni ezen a képen. Ehhez jött Vinne Pearce csodagyönyörű háttere, és már kész is lett.

A másik a nagyvázsonyi kiránduláson készült képekből pakoltam Pom_AtDusk keretekbe néhányat, és ezt a klassz cewés texturát tettem mögé. Ettől méginkább várfalas lett. :)

És hát nemcsak a gyerekeknek kezdődött el az ovi, hanem nekem is: elvállaltam a szülői közösség elnökletét, úgyhogy pezsgek, zsizsgek, szervezkedek lelkesen, és nem hagyom magam lelombozni!!!