2010. október 30., szombat

haloween

Én szeretem ezt az ünnepet, és nem izgat, milyen eredetű. Ha jobban elmélyedünk a magyar néphagyományban, a tökpofákkal való ijesztegetés nálunk is "divat" volt egy időben. A babonáinkban is meglehetősen gyakoriak a visszajáró lelkek, boszorkák, fekete macskák. Úgyhogy kár is fintorogni. :))
Nálunk este buli is lesz, Barnus kis barátnője, Dalma jön át, így a négy gyerekkel jelmezes forgatagot tartunk. Lesz csokikeresés a sötét kertben zseblámpával, nyomtattam nekik labirintuoso, színezős, párkeresős kis feladatokat,

készítek keménytojás szellemeket, vettünk a Lid...-ben szellem alakú rántotthusit, magunknak meg vámpíros party-italt. :)
Majd beszámolok, hogy sikerült. :)
Az oldalam a cewe eheti kihívásán a tesóméknak készített kis ajándékcsomagok állnak az oldal középpontjában. (akik mindjárt összetalálkoznak!!!!)

2010. október 26., kedd

kirándulás

A hétvégén Jocó elvitt minket kirándulni. Egészen Pusztavacsig mentünk (ez tőlünk 23 km), ahol az ország közepe van. Nulla-jel, csodaszép göcsörtös fák alatt...


egy kis fa torony, ami a kör alakú követ óvja a térképpel

és egy szép parkerdő, ahol a gyerekek futkostak az avarban, makkot gyűjtöttek, felmásztak a homokdombra, láttak vaddisznótúrást, őz lábnyomot, sőt még az erdő sűrűjébe is bemehettek.
Lacim fotózott egy szépet egy (nem hivatalos nevén) papagájvirág terméséről (most rákerestem: vaddohány vagy selyemkóró, asclepias latinul). Ez lett belőle, furdalta az oldalamat az A4-es elrendezés.

2010. október 19., kedd

kicsikéim

Azt hittem, hogy a saját kihívásomra nem fogok oldalt készíteni. De amikor kicsomagoltam Krisssz szerelmes kit-jét, bizseregni kezdtek az ujjaim. :) A fotó Velence mellett a kemping tengerpartján készült a nyáron, nekem olyan, mint egy Vaszary kép (róla majd egyszer máskor). Miközben készült, meg kellett állapítanom, hogy nekem, aki igazán a szavak embere vagyok, mennyire nehéz egy jól fogalmazott szöveget rakni az oldalra... Szóval, ilyen lett, remélhetőleg a kis cucikáim értékelni fogják majd egyszer, amikor egy majdani számítástechnikus segítségével leporolják eme blogbejegyzést. :)

2010. október 18., hétfő

cewe kihívás

Ezen a héten az én kihívás ötletemet kell megvalósítani a cewén. Ez volt az az oldal, amit a mindenki azt csinál, amit akar kihívásra küldtem. A feladat egy érzelem kifejezése, vagy egy oldal készítése a párodról, párodnak. (ahogy most nézem, a múlt heti felsorolóshoz is bepasszolt volna.) :)
Szóval készítsetek sok szép szerelmes, vagy érzelmes (ez persze lehet negatív is) oldalt, nagyon kíváncsi vagyok rájuk!

2010. október 15., péntek

árnyék


...már búcsúzott a nyártól a világ, és mi át táncoltunk minden éjszakát, most újra szeptember van, gondolsz-e még rám.
Ez a szám akkor volt mindennapi rádiósláger, amikor a Barnit vártam. Annyira emlékszem, autóztam át a Lágymányosi hídon, szeptember volt, kék ég, éles fények, a hasamban csücsült, én meg letekert ablakkal repesztettem és együtt énekeltem a rádióval. Ennek 6 éve...
Idén megtaláltam youtube-on. Annyiszor hallgattam, hogy a gyerekek megtanulták. A hintán, repülés közben, oviba menet az utcán, vacsora közben valamelyikük elkezdte, aztán vég nélkül üvöltöttük. :)
Azt mondják, vége ennek a gyönyörű időnek, jön az eső, a hűvös. Ezzel az oldallal búcsúzunk a nyártól.
(még soha nem vaciláltam oldallal ennyit: teleraktam, leszedtem, órákon át. ez maradt.)

2010. október 14., csütörtök

egy nap


ééés sikerült megcsinálni a cewére az oldalt. valamiféle összegzés volt most a feladat, rögtön tudtam, hogy egy napunkról fogom készíteni. pont találtam egy klassz templétet, és most olyan lazán csináltam dupla oldalt, amennyire múltkor - mikor az volt a kihívás - nem ment.
Napok óta kattintgattam, rengeteg kép készült, nem volt könnyű kiválogatni ennyit, de túlzsúfolni se akartam.
ahogy számolom, már csak az én kihívásötletem maradt hátra, jövő héten reszkessetek! :))

szülinap

Boldog szülinapot hugcsikám!!!
És boldog szülinapot Borinak is!

2010. október 13., szerda

Sétáltam az oviba tegnap délután, és ezt láttam:

Ezt meg hallgassátok hozzá! Remélem, nektek is ilyen szép a napotok!!!

2010. október 9., szombat

október

Olyan csodás, napfényes szombat volt ma! Pólóban, zokni nélkül üldögéltem a ház előtt, kint ebédeltünk, az ég "szeptemberi kék" volt.
Mörjike pedig játékot hirdet, a BeautyFall add on-jának felhasználásával lehet oldalt készíteni. Hát íme... :) A maszk alatt a kis őszi csokrom, amiből egy kis madárijesztő kukucskál.

2010. október 6., szerda

ősz

For you, because I love YOU!

(Sprouting Seeds Studio-Autumn Spice Kit)

2010. október 5., kedd

dédipapa

Gyakran mesélem a gyerekeknek, hogy a dédipapa asztalosmester volt, és milyen szép bútorokat készített. Barnikám ezt úgy rakta össze a kis fejében, hogy 'dédasztalospapa'. Róla készült a cewe eheti kihívás oldala, amit egy már meglévő oldalunk párjaként kellett elkészíteni.

Beszúrom a másikat is, ezen meg a nagyikám látható.

2010. október 4., hétfő

sisters

Teljes ihlethiányban szenvedek! Futkosok az ovis teendőimmel; drámacsoportom is összejött: 13 ötéves...:))
Töltöm le a klassz őszi készleteket, de nem találok hozzájuk passzoló fotót; szóval nem megy. A cewén most egy meglévő már publikált oldalhoz kell párt készíteni. Nézegetem a termést, és most látom, hogy ezt a pár hetes oldalt még nem is láttátok!
A kistesómmal vagyunk rajta, és tök jól nézünk ki! :D


Ideszúrok egy másikat is. A témája ennek is ugyanaz...


A lényeg pedig: HAJRÁ HUGCSI!!!