2011. szeptember 29., csütörtök

Én...

egy tévedés oldal :) Akkor készült, amikor nem olvastam el figyelmesen, hogy mik a feltételek, és csak úgy magamról, magamhoz választottam készletet.

2011. szeptember 22., csütörtök

Környezettudatosság

Járjatok könyvtárba!!! Most komolyan! Én kb. 25 éve voltam könyvtárban utoljára (ebből is látszik, nem vagyok mai csirke...), azóta nem éreztem indítatást rá. Elgondoltam, hogy Tolsztojt és Csehovot elég jól leolvastam az itthoni polcról is, ami meg naprakész és érdekelne, az ott úgysem lelhető fel. Aztán teltek múltak az évek és már nem volt az a könyvespolc, ami elég lett volna az itthoni állománynak. Amiknek 80 %-a vagy kötelező olvasmány (a gyereknek is az lesz), vagy verseskötet (hogy lehetne élni JA birtoklása nélkül), vagy enciklopédia és útikönyv (minek, ha a google earth megmutatja még a sivatag homokszemeit is), illetve egyszer elolvasott, tetszett, megjegyeztem, sohatöbbé ki nem nyitom regény. És eljöve a festés, amikor mindezeket ideiglenesen be kellett dobozolni... Jelentem, kb. 100 db, egy nagy költözőládányi vissza se került!!!! A nyáron elballagtam a helyi könyvtárba, és megkérdeztem, elfogadnák-e ezeket. Nagy örömmel vették. Ha már ott voltam, körülnéztem, és az állam leesett: egy egész polc az utóbbi fél évben megjelent könyvekkel! Mondanom se kell, azon nyomban beiratkoztunk a gyerekkel, neki egy klassz kis gyerek-krimi (kincskeresős, várromos) sorozatot leltünk, én meg jó kis vallási-tudományost fogtam ki épp (A Jézus dinasztia a címe; de nem az esetleges leszármazottairól szól, hanem a dávidi felmenőiről). És nagyon klassz érzés úgy magamba szívni belőle az információt, hogy ezért egyetlen fillért se kellett költenem, ráadáasul amikor kiolvasom, utána nem az én könyvespolcomon fog porosodni örök időkig! Egyszóval, gyertek, próbáljátok ki! A fák is örülni fognak!

2011. szeptember 21., szerda

Tessedik Sámuelről

nevezték el a helyi általános iskolát. Az én kedves kisfiam ide jár már harmadik hete. Környezet órán az iskola bejáratát kellett lerajzolniuk. Szerintem felismerhető lett! :)

2011. szeptember 20., kedd

Ellibbent a nyár

Mártának szeretettel. Rád gondoltam, amikor a kép készült.

2011. szeptember 15., csütörtök

Akkor és most

A cewén ez a kihívás. Több ötletem is volt, képek is hozzá, de aztán vasárnap volt a templomban az elsősök megáldása, hát ezt dolgoztam fel. A felső képen Barni a keresztelőjén, az alsón épp a saját énekeskönyvét veszi át. Ugyanott, ugyanattól a pap bácsitól.

2011. szeptember 13., kedd

Templom

A fotót Barni (6,5 éves) készítette vasárnap. Látjátok, hogy a fény BENTRŐL jön kifelé???
És itt egy idézet, ami ma jött szembe velem. Szeretettel nektek ajándékozom: "Hagyj fel azzal, hogy arra panaszkodsz a Te Istenednek, hogy mekkora vihar vesz körül! Inkább mondd a Te viharodnak, hogy mekkora Isten áll mögötted!"

2011. szeptember 12., hétfő

Sulinyitogató

Szombaton a volt ovis cimbikkel sulinyitó bulit tartottunk. 10 gyerek, fülsiketítő zsibongás, szendvics, muffin, dekoráció (sk. anyától, netről vett nyomtatott cuccokkal), anyukák tapasztalatcseréje a tanító nénikről: egyszóval szuper délután volt! Halloweenkor Adriéknál találkozunk újra! :)
(KPertiet_TemplateInspiratio5, saját dudlik a hívóképeinkből)

2011. szeptember 6., kedd

End of summer

Egy nyárvégi, boldog, hancúrozós oldal az én kis cucikáimról:
TmaruTemplet, MCD_Endingsummer Megakit

2011. szeptember 5., hétfő

Elkezdődött...

Nem találok megfelelő sulis készletet az első napi képekhez... Úgyhogy nem erőletettem. Helyette itt egy mai, az első igazi nap után, az első igazi nemcsinálommegaháziiit üvöltés után, az első lecke közben.
Kawouette collab365, OsliBTS