2012. április 25., szerda

Mese

Az én kislányaim nagyon szeretnek mesélni. Folyamatosan "olvassák" fel a mesekönyveiket, sőt Tami szótagol!! Tehát miközben megállás nélkül költi a szöveget, iskolás módon szótagolva mondja! Néha eláll a szavam, olyan történeteket talál ki! Egyik du. a szomszéd egy évest sétáltatta az anyukája. Egy kicsit "kölcsönkértük", és ha már olyan kis csöndben üldögélt a babakocsiban, a lányok befutottak könyvért, és innen-onna mellé ülve meséltek neki! :)
(magnolia blogtrain)

2012. április 22., vasárnap

Lego Buli

Mert ha anya bulit szervez, annak megadja a módját! :)) Kezdődött a meghívókkal:
Hat kispajtást választott ki Barnim (hetet lehetett volna, de ő hozzájuk ragaszkodott). Sajnos egyikük nem tudott jönni végül, így a sajátokkal együtt nyolc gyerek ünnepelt. Napokig böngésztem, pl. itt, nyomtattam, vagdaltam. Előszedtem a múltkor vásárolt etikett papírt, ami olyan, mint egy sima A4-es, de a hátát le lehet húzni, szóval lett matrica hatezer :) KÉszültek kis köszönőcsomagok, melyek tartalmaztak egy kis csokit. Persze csakúgy csoki nem jó, azt szépen átöltöztettem egyenként. Meg egy kis pár lapos foglalkoztató füzetke, amiben letölthető színezők, feladatok vannak.
Ezután jöttek a konyhai előkészületek: egy kis muffin, mert abban jó vagyok :) Rájuk néhány marcipán legodarabka. És a poharakat helyettesítő bébiételes üvegecskék. Ezekre rajzoltam arcot, majd szigorúan sárga folyadék kerülhetett csak bele. :)
Végül háromkor megjöttek a gyerekek. Nagy cápacsata és visongás közepette néha ettek-ittak-macskáztak:
Persze a tantónéni előbújt ám belőlem, úgyhogy időnként volt egy kis higgadási szünet. :) PL. szívószállal kellett a legodarabkákat felszedegetni az asztalról. Lufifújó versenyt is rendeztünk, de mire arról kép lészült volna, mind kipukkadt. :) A vége előtt fél órával eleredt az eső, ekkor a teraszra költöztünk föl. VOlt egy kis legoépítési verseny, és végül szinező. Az egyik kislány azt mondta a végén: ez sokkal jobb volt, mint amire számítottam! (vajon mire számított??) :)) Valamint a hétéves is közölte, hogy ez volt a legeslegjobb szülinapja! :D

2012. április 9., hétfő

Öt napja

az elsőszülött hét éves lett... Előszedtük a bébicipőjét (ami 7 éve még egy óriás lábáravalónak tűnt). Aztán összehasonlítottuk...
MissVivi_Birthday kitje jó háttérül szolgált.

2012. április 7., szombat

Lap

Ezekkel a kis nyuszikákkal kívánok Mindannyiótoknak áldott, szép húsvétot sok szeretettel!