2011. március 30., szerda

átmenetileg

Gondoltam, kiteszem most már lassan az átmenetileg szünetel táblát ide a blogra... Se ihlet, se idő.
Ellenben közeleg a fiúgyermek születésének hatodik évfordulója, hát van mit kreatívkodni reálban is. Pl. csokikanalat KELLETT csinálnom, mert ugye ha Martha Stewart javasolja, melyik anya tagadná meg a csemetétől... :)


Egy párat becsomagoltam, ezek majd a tombolán szerepelnek ajándékként, a többit el lehet szopogatni. (könnyű ám, kell hozzá kanál, olvasztott csoki - elárulhatnátok, nektek folyékony-e, ha megolvad, mert az enyém akármiben olvasztom is a jóminőségű csokit mégis egy massza inkább..., meg szórócukor, celofán) Lehet, hogy az óvónénik is kapnak majd év végén egy-egy ilyet. ;)
Aztán még meghíó is kellett: scrapper anyunak meg se kottyan, igenám, de ugye se idő, se ihlet. Mire jók a gyorslapok? ;)

Na és persze buli csak akkor lesz édesfiam, ha több mosolygós száj lesz a táblázatban, mint szomorkodó!! (szegény gyermek: anyja pedagógus, apja mérnök...)

Jelentem, azóta betelt, és 40/20 arányban a mosolygós a több...!

2011. március 21., hétfő

videoscrap

Jújjj, milyen izgi volt péntek este! 10-en ültünk az ország különböző pontjain bizsergő ujjakkal, Krisssz hívására várva! :) Aztán fél 10kor létrejött a kapcsolat - kisebb-nagyobb szakadásokkal, és jöttek a feladatok is, hogy mik szerepeljenek a másfél óra alatt összerakandó oldalon.
Kellett saját fotó, egy tárgyfotó, blending, maszk, textúra, virág, cím és idézet. Még jó, hogy van énnekem egy fotók scraphez című mappám, ahová a kincseket gyűjtöm! :) Így került elő egy harminckhm8 éves kép rólam. Pancsolok egy lavórban az udvaron, a pad előtt, ahová egy vastag pokróc volt terítve, és azon üldögélt a dedimama, horgolt sapkácskában a fején. 3 éves koromban halt meg, de vannak róla emlékeim!
Szóval maszkoltam, pacáztam, gőzerővel idézetet kerestem, közben kicsit dumáltunk, fél kézzel cseteltünk, néztük krissz monitorján az online tutorialt, és nagggyon jól szórakoztunk! Kösziiii mindenkinek!
Akkor lássuk az oldalt:

2011. március 19., szombat

Muffin

Fél ötkor gyermek felvetette, hogy süssek én muffint neki. Mit tesz egy jó anya? Süt muffint a dednek. :)




2011. március 18., péntek

árnykép

Kreáltam kihívást a kihívásban Orsi 5. heti készletével, de azt hiszem, megérte. :)
Az ivy-s szavazást ne feledjétek, bár nem kételkedem, hogy Orsi már most nyert! (gondolom az Ivyn is, de egy csapatot, rutint, támogatottságot mindenképp)
Az oldalon Tamarám sziluettje van, a családnak üzenem, hogy játékot hirdetek: ha nem tudnák, hogy ő az, kire tippelnének? :)

2011. március 16., szerda

már megint

lemaradásban vagyok, de mentségül szolgáljon a jóidő, meg a sok szabadnap, amikor együtt voltunk, jutott idő a takarítástól a kocsimosáson át a kulturáig mindenre, és még a nap is sütött. :)
Ezek az oldalak születtek:
Levágtam a madárberkenye ágait, mert elburjánzott, az utcán pedig kinyílt a Veszprémből hozott boglárka. (Tiszteletére a kis újszülött szomszédkámnak, aki ezt a nevet kapta)


Eljutottunk megint a Müpába, ahol minden vasárnap Cifra palota elnevezéssel gyerekprogramok vannak 10-14-ig (ingyen!) Mi nagyon szeretjük, van színpad, ahol hol népzene, hol bábosok, hol mesemondás van, most épp a Kacsóh Pongrác féle János vitéz daljáték zanzásított változatát adták. Annak ellenére, hogy patak-francia királylány-rózsa/tó tengelyen mozgott, nagyon élvezhető és gyerekbarát előadás volt. A szereplők szépen, tisztán, érthetően énekeltek, a zenekar élőben húzta a talpuk alá, Tamara pedig azóta is a francia királylány fodros ruháját rajzolja minden nap.
A fotók az épület különböző pontjain készültek; én szeretem ezeket a magas tereket, azt, hogy senki nem szól a gyerekekre, ha csúszdáznak a lépcsőkorlát szélén, ha a családok a szőnyegen ülve falatoznak. Szokott lenni játszóház is, ahol mindenfélét lehet kézműveskedni, az animátorok nagyon kedvesek, 3 éves kortól már élvezhető! Próbáljátok ki egyszer! :)

2011. március 11., péntek

végre

Volt egy nyugis órám, és egy kicsit alkottam. Egyrészt Osli Tavasztündéres minijével mindenképpen akartam oldalt (holnaptól szavazás az Ivyn, el ne felejtsétek!!), másrészt a Cewén Koncz Zsuzsa egy dala volt az inspiráció; ezt sem akartam kihagyni.
A héten mindenfélék alakultak munka ügyben, úgyhogy majdnem lecsúsztam, de aztán kreatívan összevontam a két dologt, és Orsi készletét használtam a cewére.:D
A fotó és a dal már hétfőn megvolt:
Hej te, felkelhetnél végre
Ha nem tudnád, az éjszakának vége

Látod, a napfény táncot jár az ágyadon
Drága napfény

Hej te, véget ért az álom
Gyönyörű volt, de most már nem kívánom

Látod, a napfény táncot jár az ágyadon
Drága napfény

Hej te, véget ért az álom
Gyönyörű volt, de most már nem kívánom

Látod, a napfény táncot jár az ágyadon
Drága napfény

Kelj már fel, fel
Kelj már fel, fel
Kelj már fel, fel

Dorkám nem egy hamar felkelő, hasonlít rám... :)


Az oldal sablonját is én barkácsoltam, ha esetleg szükséged van rá. innen letöltheted! :)

2011. március 6., vasárnap

Szülinapok

Ma ismét ünnepeltünk! Az én egyetlen és legkedvesebb anyósomnak ma van a szülinapja. Én nagyon
szerencsés vagyok e téren, bármikor számíthatok a segítségére, a kedves szavaira, a finom sütikre. :) Nem szól bele az életünkbe, csak ott áll mögöttünk mindig. Remélem még nagyon-nagyon sokáig.
Az oldalt Janka Sunshine and happyness kitjével készítettem, amit Mr. Random jóvoltából megnyertem!!:)


A mai napon született a (remélhetőleg) jövendőbeli sógorom is, aki egy holland fiatalember, 205 cm, nagyon kedves, halkszavú fiú. Michael a becsületes neve, de a gyerekek Misisógornak hívják. :)
Ehhez az oldalhoz pedig Katussia és Cajoline kávés készleteit használtam. Meg maszkot és vagdalást persze. :)

2011. március 5., szombat

Könyvmoly

Felteszem gyorsan ezt a tegnap estit, mielőtt elindulunk a színházba! A József Attilába megyünk gyerekelőadásra, a Süsüt fogjuk megnézni. Majd elmesélem!
Az oldal Osli új minijével készült, amivel az Ivyn pályázik. És képzeljétek, van ott ilyen "a hét legjobb oldala" szavazás, amikor 10 oldalt kiválasztanak és abból lehet szavazni, hogy melyik a legjobb. A múltkori Blabla című oldalam a második helyen áll... :)

Kisbé 2006-ban...

2011. március 2., szerda

Februári összefoglaló

Elkészült az elmúlt hónap képes és gyerekszájas bemutatója, sok szeretettel főképp a kereszt- és nagyszülők számára! :)

(-egyszer valaki elmondaná, hogy tud mindenki más ide picike betűket írni...
Szóval iscrap_athome_yearender freebie paislee_pressplate No.27 template)

2011. március 1., kedd

Találka

Még a reggeli márciusi hó se zavar, úgy feltöltődtem szombaton!! Szuper tali volt, hideg, de napsütéses. Már majdnem mindenki fönt volt a múzeumnál, kattingatott, ismerkedett, a szervezőtársak még sehol... :) Hát igen, ha két nemkisbaba gyerek mellől két egyenként két csizmát, egy kabátot, egy sálat, egy táskát felvenni kényszerülő hölgy kénytelen elindulni valahova, az lássuk be, nem könnyű feladat! :D :D
De megjöttek és ez a lényeg. És szerencsére élőben is jó fejek! ;)
Meg mindenki az, meg Margó csillogó csodakék szeme, meg a sütik és pogik, Gólya és Kmonali történetei, amitől görcsölt már a hasizmunk, annyit nevettünk, és Krissz, akiből inkább kinézni egy végigtombolt koncertet, mint unokákat, az elmélyült gimpezés fejben, szóval köszi köszi lányok mindent!!!!
Elkészült a kihívásra is az oldal, aminek a témája a Kiscelli múzeum egyik romos kapuja kell hogy legyen. (rossz látni, mennyire rossz állapotban van...)
Így lövöldöznek a profik:


És ezt barkácsoltam én:


A wordartot megcsináltam külön is, hátha hasznátveszitek... Letölthető INNEN.