2012. január 30., hétfő

Bretegség

kapott el minket - tegye föl a kezét, aki még nem dáthás/nem köhög...
Múlt héten az iskolás kornyadozott itthon, pár napja meg én érzem a rámköhögött háláját...
De úgy vagyok vele, mint Géza fejedelem: mindkét istennek áldozok; abból baj nem lehet. Így aztán szorgosan iszom a neocitránt (mint orvostudományi oltár) mézzel és házipálinkával (mint a természet oltára). Ajánlom nektek is!! Ma már annyira jól voltam, hogy estére felmostam a konyhában! :)

2012. január 22., vasárnap

Daráló

Ezt ki kellett próbálnom!! Már többször láttam a pinteresten, és egyik este aztán ez volt a vacsi. A gyerekeknek tetszett, bár tény, hogy amitől tartottam, beigazolódott: a virslinek annyi idő túl sok, mint ameddig a tésztát kell főzni, ezért kissé szétfőtt. De egy vicces estét megért! :)
Próbáljátok ki!

2012. január 20., péntek

Mimóza

A virágboltos néni tegnap, amikor Ágnes-napi virágért ugrottunk be az óvónéninek, megjegyezte, hogy "szólhat a férjének!" Ez azt jelenti, hogy eljött a mimóza-szezon. (ami egyébként kb 1 hétig tart...) És bár még ott tartunk, hogy ketten kellünk ahhoz, hogy Hozzá is eljusson a hír, melyszerint ez az a hét, mégis meglepetés volt, mert mire ma hazaértem ez a nagy csokornyi várt!
Köszönöm drágám! Én is Téged!!

2012. január 19., csütörtök

Zsúr

volt nálunk szombaton. Mert ha az egyiknek volt ötévesen, akkor a másikaknak is legyen.Igenám, de a másikak ketten vannak. Ráadásul lányok! Igy a meghívottak száma is növekszik, valamint csupa nőnemű 4-5 éves... Sebaj, pedagógus anyu nem esik kétségbe! Összesen 9 gyermek, 1 fiú, nyolc lány. Átlagéletkor 5 év. A buli időtartama 2 óra. Elképzeltem, amint 9 gyerek két órán át felalá rohangál a lakásban. Na neee! Úgyhogy volt Barbieverseny:


Aztán bütykölés: (jégkrémpálcikákat összeragasztottam előző este, lekentem fehér temperával, ők meg csillámos ragasztóval kidíszítették. Másik lapocból soványhóember készült)


A tortát Zsófiék hozták, aki gluténérzékeny, ezért félve mennek buliba, de olyan fincsi gluténmentes tortát sütnek az egyik cukrászdában, hogy mindenki azt ette! Volt még ropi, kölesgolyó és mandarin. (és nem volt ezer szendvics, ami megszárad, mert nem eszi senki, száz tálca süti, amivel anya 3 napig varázsol, hogy partiképes legyen, majd a gyereksereg rá se néz.)



Csemegézés után még tombolahúzás volt: matricát, ceruzát, trombitát lehetett "nyerni"; persze minden szelvényt kihúztunk. Negyed óra maradt a végén, amikor hagytam őket ugrabugrálni, és már jöttek is értük az anyukák.
Dicséret illeti az ünnepeltek apuját, aki kitartóan elviselte a csipogást, ő volt a ruhatáros és a fotós, ráadásul a torta is ízlett neki!
Hajrá anyatársak, csapjatok zsúrt, mert azért az nagyon jó, amikor a kis vendégek úgy búcsúznak, hogy ez volt a legjobb buli!!

2012. január 16., hétfő

Varázslat

Mennyire varázslatos belefeletkezni egy gombolyag fonalba, és csakúgy horgolni a csendben, délelőtt, míg ottkinn mínuszok vannak. Milyen csodálatos csakúgy létrehozni egy majdnem sapkát. És mennyire varázslatos látni, hogy egy kislány boldogan biggyeszti a fejére, és le sem veszi, még alváshoz sem.

2012. január 13., péntek

videoscrap

Bee instruálása alapján kellett liftelni egy képet (ki tudja, melyiket) :D
Kisbarni aligmásfél éves képét használtam hozzá. Amikor még mindenidilli volt... :D
Jó, most sincs vész, de a szófogadó, mosolygós kis tökiből eléggé öntudatos kis pukkancs lett...


2012. január 8., vasárnap

Köszöntés

Az én drága anyukámnak 9-én van a szülinapja! Ezúton kívánunk neki minden szépet és jót, még sok-sok unokás évet, sok zserbót, sok levest, nagy nagy szeretettel!


2012. január 4., szerda

Feltöltődés

Köszönöm, jól vagyok!!! Magamba szívtam két napon keresztül a téli Balaton minden színét, illatát, rezdülésést. Láttam reggel, láttam amikor lebukott mögé a nap, láttam ködösen és verőfényben, a partról és a magasból. Feltötltődtem - ez ki fog tartani júniusig!
Köszönöm Gróf Szécenyinek, hogy ezt lehetővé tette számunkra! :D