2010. december 11., szombat

"főanyu"

Ezt az elnevezést biggyesztette rám az én életem párja, miután kineveződtem szeptemberben az óvodai szülői közösség elnökévé. (=mindenesévé...)
A meló abból áll, hogy havonta beszedem a csoportpénzt, aztán jól el is költöm mikicsomagra, karácsonyi színezőre, névnapi virágra, ajándékutalványra - persze nem saját részre! :) Emellett szerkesztem a blogot, ahol tájékoztatom a bé szülőtársakat az eseményekről, amiken aztán ők alig vesznek részt. Ez persze engem nem tántorít el, megrázom magam, és pisilek tovább szembe a széllel.
Most pl. úgy juttattam az intézményt egy extra 30 ezres bevételhez, hogy jótékonysági képeslapárusítást rendeztem. (mondanám, hogy -tünk, de a Tisztelendő úron kívül nem volt más segítségem.) Azaz elkértem minden kisgyereknek egy rajzát az óvónénitől (90 gyerek jár az oviba), ezeket egyenként beszkenneletem, majd hipphopp gimpben rittyentettem kereteket, feliratot, aztán már csak be kellett illesztgetnem mögé a beméretezett, megélesített rajzokat. Készült mindenkinek névreszóló zacskózáró is... Nyomtatás, vagdalás, zacskózá, tűzés, árusítás.
Ugye milyen jól néznek ki így egykupacon???

(LDD_ChristmasSketchbookQP, csak hogy legyen valami formája)

7 megjegyzés:

  1. Óóóóó, de szép! Szívesen lennék ovis ott nálatok! Előbb-utóbb szerintem körbe"fertőzöd" az embereket a lelkesedéseddel!

    VálaszTörlés
  2. A mindenit! Te tényleg FŐANYU vagy! hihetetlen, honnan a csudából veszel ennyi energiát?
    Ó és mennyi nyomtatópatront használtál el? Te atya ég, félelmetes vagy! Emelem kalapom!

    VálaszTörlés
  3. Wow, emelem kalapom; tudom, milyen érzés széllel szemben...és Te nem hagyod magad, nagyon nem!

    VálaszTörlés
  4. Lehajtott fővel tisztelgek nagyságod előtt! Hogy csinálod, hogy hosszú távon nem kedvtelenít el a hozzáállás csődje???? Nem különben meg: Istennő vagy

    VálaszTörlés
  5. "Tedd, amit valóban tenni akarsz.Lépj békésen abba az irányba, amit az életedből ki akarsz hozni.Ha értékelik és elismerik amit teszel, remek.Ha nem, akkor se aggódj: a jövőben, a későbbi nemzedékek talán majd értékelik, amit elértél." Ez egy Zen-gondolat, ami eszembe jutott rólad. De te ezt már úgyis tudtad :-))

    VálaszTörlés
  6. Ja, és irtó klassz az ovis blog is! Ha én szülő lennék...nem csak egyszer írnék...(bele)

    VálaszTörlés
  7. Ó de jó ötlet ez!!! Lehet koppintom. Én ugyan nem vagyok főanyu az oviban de szülői tanács tag. A Mikuláscsomira való pénzt is egy általam készített plakáttal sikerült idén IDŐBEN összeszedni a kedves szülőktől. :)
    Szóval ez a képeslapozós dolog irtó jó ötlet. Idén már lecsúsztunk de jövőre...hm..köszi az inspirációt!

    VálaszTörlés