2010. július 24., szombat

összefoglaló

Közben a gyermek belázasodott, vírusos torokgyulladása lett, így most pótolom a csütörtöki és pénteki beszámolót a táborról.
Egyre melegebb volt, álló helyünkben is szakadt rólunk a víz, mégis olyan lelkesek voltak!!
Délelőtt két szép pillanat is volt: a fűben ülve, csukott szemmel hallgattuk miféle hangok vesznek körül minket. (Mindannyian komolyan vették!) Később pedig körben ülve, szintén csukott szemmel kaviccsal a kezükben idézték föl az esőt. Akinek a vállához értem, az addig csak surrogtatott kavicsokat egymáshoz kezdte ütögetni, ahogy az esőcseppek potyognak. Majd mikor már mindenki csinálta, úgy hangzott, mint egy nyári zápor. Visszafelé pedig egyre halkult, majd pár csepp, és elállt. Ők is érezték, hogy ez igazán jól sikerült!
Ez a nap a környezetszennyezésrő és a környezetvédelemről szólt. Meglepően sokat tudtak a témáról (6-8 éves, vidéki kisvárosi gyerekek), úgy tűnt, foglalkoztatja is ez őket. Mindegyikük látott - és használt is- már szelektív kukát, olyan műsorokat, amikben szemétből állítanak elő használati tárgyakat. Tudták, mit szennyeznek a szemétkupacok, hogy mit jelent az illegális lerakás.
Miután az általam bevitt szemeteket szelektáltuk, egy reklámfilmet kellett kitalálniuk, amely a szelektív hulladékgyűjtést népszerüsíti.
(Piroska megy a nagymamához, virágot akar szedni, de mindegyik tövénél valami szemetet talál, ami miatt nem tudja letépni őket. Na nem baj, mondja, és kosarát lóbálva tovább áll. Ekkor kiesik a műanyagpalack a kosarából. Á, úgyis annyi itt a szemét, rántja meg a vállát. De ekkor elétoppan a farkas, orra alá dugja a palackot és megfenyegeti: dobd a szelektív kukába Piroska, mert bekaplak!) :)))))
A kézműveskedés is persze a fentiek alátámaszására szolgált. Készítettünk vizespalackok alsó feléből mécsestartót, aközépsőből karkötőt, a felső tölcséreket pedig gégecsőbe szorítva telefont. :) Nemsokára feltöltöm a képeket is; nagyon klasszul elvoltak.

Péntek a táborzárás jegyében telt: kedvenc játékok, kiegészítve néhány újjal is. Aztán összefoglaltuk, mi mindenről is volt szó, kiválogattuk azokat a jeleneteket, gyakorlatokat, írásos anyagokat, amelyeket felhasználva össze tudom állítani a bemutatónkat. (amely szeptember 26-án lesz majd).
Ebéd után a 36 fokos hőségben mi az amatőr lányok kihívtuk a profi fiúkat egy csocsómeccsre. Nagggyon megizzasztottuk őket, nem hagytuk magunkat, éééééss, végül GYŐZTÜNK!!!! Annyira szuper volt, kolléganővel visítoztunk, ugráltunk, és kezdtük érteni, miért is jöttek olyan lelkesen a gyerekek a táborba... :D
A végén tábori pólókat készítettünk: a cég logója, a kezdőbetűi, a szelektív kukák, a tábor "hívószavai" szerepeltek rajtuk. Aztán aláírtuk, fagyiztunk egy jót és vége volt. :(
De jövőre biztos jönnek újra, azt mondták!!! :))

2 megjegyzés:

  1. Sokat gondoltam rátok ebben a hőségben, de tudjuk, hogy ez nem akadály a játékhoz, volt már ilyen anno, hány éve is??? :-D
    Örülök, hogy jól sikerült, tudtam, hogy elvarázsolod őket. Képeket várok és minden írásos anyagot a táborról szívesen fogadok!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Gondoltam Rád múlt héten a kánikulában! Nagyon örülök, hogy a meleg ellenére ennyire jól sikerült a táborotok!!

    VálaszTörlés