2010. július 21., szerda

tábor

Tegnap már két felkérést kapott az irodánk! :) Először a fiúk-lányok téma került elő, Lackfi János Lányok dala és László Noémi A fiúk című versének segítségével. Jókat mosolyogtak rajta. Gyűjtöttünk általánosításokat a fiúkról és lányokról, majd ugyanazt a szituációt kellett megoldani a fiú és a két lánycsoportnak. Jelesül azt, hogy két barát összeveszik valamin, de nem szeretnek rosszban lenni. Kibékülnek-e, hogyan. Szépen hozták a sztereotípiákat, nagyon jellemző csipp-csupp veszekedések voltak, a többi barát rábeszélte őket, hogy béküljenek ki, volt egy kis huzavona, aztán happy end! :) A fiúk jelenetére az egyik kislány ezt reagálta: szerintem azért békültek ki végül, mert rájöttek, hogy a barátság fontosabb, mint a győzelem! Ettől én elolvadtam persze. :D
Szünet után a barátság volt a téma; egy lány naplójából megtudtuk, hogy a barátnői elfordultak tőle, mert elárult egy titkot. Boncolgattuk a barátság témát, kinek mi jut róla eszébe, készítettek jelenetet arról, mit csinálnak együtt a barátok, és kikérdezhették ezt a lányt arról, hogy érzi most magát, mit tesz a barátság visszaszerzéséért. Végül a lány kivánságait és a neki szánt tanácsokat fogalmazták meg két csoportban.
Délután a gyerekeim régi habtapi lapjait felhasználva társasjátékot készítettünk. Dobókockává formáltuk a lapokat, és minden oldat egy gyerek díszített fel. 6-6 kérdés (ki, kivel, hol, hogyan, mikor, mit csinál) került a kockákra, amikkel utána ki is dobtuk a mondatokat. Elég viccesek születtek, pl. Merci a Batman-nel este 6-kor a Tescoban sétálva fára mászik. Majd persze ezeket a mondatokat el is játszottuk. :))
Vidám nap volt! (fotók később, most futok a mai napra.)
Ritusnak: a tojáshéjnál is vékonyabb ez, és még ezt se használjuk ki... ;)

1 megjegyzés:

  1. Papírhéj (K.L.)...
    Így indul, aztán...ha sztereotíp játsszátok el újra!Jó ez nagyon, nyugi!Vagy kérdezd évajúliát,ő is profi az ilyesmiben és táborban is jártas :-)))
    Ja, és tegnap pont arra gondoltam, hogy csinálhatnátok a tábor végén egy társast, és tessék, most írtad, hogy született valami :-)

    VálaszTörlés